PROGRAMI ZA MLADE  
 
  Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com  
  NASLOVNA   VESTI  
             
 
 
 
   
     

 

Vesti

POZIV ZA UČESNIKE: omladinska razmena EDUropa - Obedska bara 16.07. – 25.07.2017.

Pozivamo vas da se prijavite na omladinsku razmenu "EDUropa – Europe for Diversity and Understanding"


Omladinska razmena će se održati na Obedskoj bari, u mestu Obrež (Srem) u Srbiji, od 16.07. do 25.07.2017. (16. jul dolazni, 25. jul odlazni dan).
 
Ova razmena namenjena je mladima starosti od 18 do 30 godina. Pored grupe od 5 učesnika iz Srbije, na razmeni će biti ukupno 25 učesnika i učesnica iz Italije, Francuske i Slovačke. Svaka grupa će imati svog koordinatora/lidera. 

Učesnici će se baviti migracijama, kao fenomenom koji je trenutno vrlo prisutan u sadašnjem životu mladih, ali opet i trajan proces koji ne mora biti prouzrokovan konfliktom.  Ideja razmene je da mlade ljude kroz različita iskustva, profesionalna, lična i u okruženju,  upozna sa različitim aspektima migracija koje čine živote svih nas i doprinose razvoju različitosti. Istovremeno, ova razmena teži izgradnji tolerancije i solidarnosti koja bi pratila tok različitosti i promena koje nastaju, a koje su neminovne.  Program omladinske razmene "EDUropa – Europe for Diversity and Understanding" će se sastojati od radionica, studijskih poseta, prostora za razmenu dobre prakse. Učesnici će praktikovati svoje socijalne veštine a najpre učiti jedni od drugih u internacionalnom okruženju. Kao mesto održavanja omladinske razmene, odabrali smo Obedsku baru, prirodnu i istorijsku raskrsnicu izuzetnog značaja.

Dodatne detaljnije informacije o razmeni biće poslate izabranim učesnicima dve nedelje pre razmene. Na ovom LINKU možete pročitati nešto više o razmeni.

Poziv je otvoren za sve zainteresovane bez posebnih preduslova. 

Do prijave se dolazi klikom OVDE 

Poziv je otvoren za sve zainteresovane do 25.06. 

Najkasnije 27.06. ćemo obavestiti sve zainteresovane o rezultatu selekcije. 


Ova razmena, kao i svi omladinski programi Evropske komisije, podrazumeva plaćene troškove smeštaja, hrane i samog programa, dok učesnici plaćaju kartu za koju imaju prava na povraćaj u iznosu do 20 evra. (Molimo vas da ne kupujete karte dok ne dobijete konačnu potvrdu da ste izabrani za učešće na razmeni).


Za učešće u ovom programu preko Mladih Istraživača potrebno je uplatiti i participaciju od 5.200 dinara (ako ove godine prvi put idete na razmenu, trening ili volonterski kamp u inostranstvu), tj. 2.600 dinara (ako ste ove godine već bili na jednom od navedenih programa). Nakon povratka sa omladinske razmene, vratićemo vam 2000 dinara (ako ove godine prvi put idete na razmenu, trening ili volonterski kamp u inostranstvu), odnosno 1000 dinara (ako ste ove godine već bili na jednom od navedenih programa).  Ukoliko odustanete od učešća posle uplaćene participacije, ona vam neće biti vraćena.


Uzmite u obzir da sami plaćate kartu, i da će vam novac biti vraćen kada, po povratku sa razmene, pošaljete / donesete originale karata nama To može potrajati i nekoliko meseci, najčešće od 2 do 4.


Pročitajte pažljivo opšte uslove prijavljivanja koji su sastavni deo prijave i nalaze se u prilogu ovog mejla. Ako budete selektovani, biće potrebno da te uslove i potpišete. Ako ste iz Beograda, u našoj kancelariji, ako ne, onda ćete nam poslati poštom.

Za dodatne informacije o razmeni  možete se obratiti u Mladim istraživačima Srbije telefonom na 011/3116663 ili mejlom na ivana@mis.org.rs i vss@mis.org.rs 
<<< Nazad

Share