O NAMA  
 
  Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com  
  NASLOVNA   VESTI  
             
 
 
 
   
     

 

Vesti

 

 

POZIV ZA UČESNIKE NA MEĐUNARODNOM TAKMIČENJU "DUNAVSKI UMETNIK"

Pozivamo vas da se uključite u nagradni konkurs "Dunavski umetnik 2014" koji, i ove godine, u Srbiji organizuju Mladi istraživači Srbije.

Uključite se u Dan Dunava, pomozite da se obezbedi pozitivna budućnost za Dunav, i osvojite sjajne nagrade u dunavskom takmičenju! Nakon velikog odziva na prošlogodišnjim takmičenjima „Dunavski umetnik“, imate mogućnost da se priključite kreativnom spektaklu za 2014. godinu. Deca iz škola, NVO, dnevnih centara ili udruženja za decu u slivu Dunava pozvani su da budu kreatori umetničkih dela koje slavi životnu sredinu Dunava i s njim učestvuju u međunarodnom takmičenju. Svake godine, ovo ambiciozno takmičenje, koje se organizuje u 14 zemalja, ujedinjuje hiljade dece iz celog sliva reke Dunav.

Takmičenje je otvoreno za mlade starosti od 6 do 16 godina i cilj je da se napravi sopstvena "umetnost životne sredine", inspirisana Dunavom i njegovim pritokama. Više detalja o takmičenju možete naći ovde.

Da biste učestvovali, pokrenite ideju u vašoj skoli, udruženju, dnevnom centru i sl., za organizaciju izleta do Dunava ili njegovih pritoka do kraja juna 2014. godine. Zamisao je da učesnici budu inspirisani onim što su videli i da koriste materijal pronađen pored reke da naprave umetnički rad po mogućstvu direktno duž njenih obala. To bi mogle da budu skuplture, slike, mozaici ili kolaži izrađeni od materijala kao što su ostaci drveta koje reka izbaci na obale, kamenje, trske, blato ili čak smece bačeno pored reke. Crteži i slike na papiru nisu radovi koje tražimo i ne mogu biti prihvaćeni. Da biste učestvovali, napravite fotografiju vašeg umetničkog dela i pošaljite ga organizatoru takmičenja poštom (odštampana fotografija) ili e-poštom (digitalna fotografija).

Fotografije treba poslati do 24. juna na adresu organizatora - Mladih istraživača Srbije (Bulevar umetnosti 27, 11070 Beograd) ili na office@mis.org.rs ukoliko šaljete e-poštom. Minimalna veličina digitalne fotografije je 1MB u jpeg formatu. Štampa treba da bude najmanje 15x20 cm na standardnom mat ili sjajnom papiru.

Ukoliko imate dodatnih pitanja slobodno nas kontaktirajte.

<<< Nazad


Komentari

Nema komentara

Unesi komentar

Share