VOLONTERSKI PROGRAMI  
 
   
  NASLOVNA   VESTI  
             
 
 
 
   
     

 

Vesti

 

POZIV ZA UČESNIKE na međunarodni trening u Italiji od 22. do 29. novembra 2016

Pozivamo vas da se prijavite na međunarodni trening “Behold, this is the time when the night ends and the day begins; pills of resilience” na koji kao partneri italijanske organizacije ARTEMIDE šaljemo 2 naša predstavnika/predstavnice.

 
Trening će se održati u blizini Orvieta u Italiji, u House Laboratory Cerquosino, koju vodi Artemide, u drustvenom eko-selu koje se nalazi u parku prirode Elmo-Melonta od 22. do 29. novembra 2016  (22. dolazni, 29. odlazni dan).
 
Tema projekta je socijalno uključivanje, analiza migracionih puteva i borba protiv diskriminacije.
 
Ciljana grupa su aktivisti humanitarnih organizacija, pedagozi, psiholozi, socijalni radnici koji aktivno rade i/ ili volontiraju  sa decom, adolescentima i odraslim žrtvama rata i/ili migracionih procesa i ljudima koji se nalaze u situaciji ekstremne socijalne isključenosti. 
 
Neki od ciljeva treninga su: 
Da polaznike snabde alatima i veštinama za rad sa navedenom populacijom.
Istraživanje kulturnih razlika i istraživanje kako različite zemlje pristupaju  pitanjima migracije
i emigracije.
Razmenjivanje i razvijanje novih alata čija upotreba će pomoći da se unapredi  zajedničko učešće mladih iz zemlje domaćina I mladih iz migrantske populacije u aktivnostima
 
Više o samom treningu možete pročitati OVDE
 
Poziv je otvoren za sve zainteresovane do subote, 22. septembra u 10 sati uveče. Do prijave se dolazi klikom OVDE
 
Najkasnije 26. septembra ​ ćemo obavestiti sve zainteresovane o rezultatu selekcije, a izabrani će biti pozvani da do četvrtka, 29. septembra uplate participaciju, popune formular i dođu do nas da potpišu prijavu. Ukoliko izabrani učesnici to ne urade do navedenog roka ili nas ne kontaktiraju sa obrazloženjem, izgubiće pravo da učestvuju i njihovo mesto će biti ustupljeno nekom drugom.
 
Ovaj trening, kao i svi omladinski programi Evropske komisije, podrazumeva plaćene troškove smeštaja, hrane i samog programa, dok učesnici plaćaju kartu za koju imaju prava na povraćaj u iznosu do 275e. (Molimo vas da ne kupujete karte dok ne dobijete konačnu potvrdu da ste izabrani za učešće na treningu).
 
Za učešće preko Mladih istraživača Srbije potrebno je uplatiti i participaciju od 5.200 dinara (ako ove godine prvi put idete na razmenu, trening ili volonterski kamp u inostranstvu), tj. 2.600 dinara (ako ste ove godine već bili na jednom od navedenih programa).
 
Uzmite u obzir da sami plaćate kartu, i da će vam novac biti vraćen​ kada, po povratku u Srbiju, pošaljete/donesete originale karata nama, a mi da ih pošaljemo organizatorima u Nemačkoj. To može potrajati i nekoliko meseci.
 
Pročitajte pažljivo uslove prijavljivanja koji su sastavni deo prijave i nalaze se u prilogu ovog mejla. Ako budete selektovani, biće potrebno da te uslove i potpišete. Ako ste iz Beograda, u našoj kancelariji, ako ne, onda ćete nam poslati poštom.<<< Nazad


Komentar

Nema komentara

Dodaj komentar

Share