O NAMA  
 
  Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com  
  NASLOVNA   VESTI  
             
 
 
 
   
     

 

Vesti

 

 

POZIV ZA UČESNIKE: međunarodna omladinska razmena u Švedskoj - 18-22 septembar 2014

 

Otvaramo konkurs za učesnike na međunarodnoj omladinskoj razmeni "Local youth action for a sustainable world" u Švedskoj koja je zakazana za period ​18​-2​2​.0​9​.2014. (neuključujući dolazni i odlazni dan).

Razmena će se održati u gradu Baskemölla, u opštini Simrishamn, na jugu Švedske (95 km od Malmea). 

Program je organizovan oko 3 glavne teme:

1.Održivi razvoj (pitanja ekološke održivosti i rešenja, razgovori o izazovima održivog razvoja i dr.)

2. Kulturne različitosti (različite forme izražavanja kulture, kroz muziku i igru ali i druge, individualne forme izražavanja; osetljivost i tolerantnost prema razlikama drugih kutura, interkulturno učenje)

3. Omladinski aktivizam kroz organizovano delovanje (informisanje o načinima i inspirisanje na aktivizam kroz različite forme).


Prijava se nalazi ovde, a više o razmeni pročitajte ovde a evo i programa dan po dan.

Poziv za zainteresovane učesnike i vođu grupe je otvoren do ​24​.0​8​.2014. u 10 sati ujutru. Potrebno je da znate engleski, da vas interesuje tema. Na razmeni će biti ​20​ učesnika iz Švedske, Francuske, Islanda i Srbije, uzrasta od 16 do 30 godina. Grupa je sastavljena od 4 učesnika i jednog lidera. Lider može biti i stariji od 30.

Obavestićemo sve zainteresovane o rezultatu selekcije istog dana kako budu stizale prijave, a izabrani će biti pozvani da u naredna dva dana uplate participaciju i dođu do nas da prijavu potpišu. Ukoliko izabrani učesnici to ne urade u naredna dva dana, izgubiće pravo da učestvuju i njihovo mesto će biti ustupljeno nekom drugom.
Razmena je namenjena mladima od 16 do 30​ godina. Iz Srbije će ići grupa od ​4​ učesnika sa jednim vođom grupe (bez gornje granice u godinama). Potrebno je da znate engleski, da ste motivisani i zainteresovani za temu. Vođe grupe treba da imaju slicno iskustvo. Možete aplicirati za vođu grupe ili za učesnika.


Vođa grupe ce imati obavezu da:
- koordiniše kupovinu karata učesnika (svako kupuje svoju kartu, ali bi bilo poželjno da idete svi zajedno)
- bude kontakt osoba u ime grupe za nas i za organizatore
- predstavi rezultate razmene po povratku
- osigura da su svi učesnici doneli karte u MIS po povratku
- podeli rezultate razmene po povratku sa MIS-om (slike, filmić, kratka priča, radionica na temu za zainteresovane i sl.).


​Vođa grupe je oslobođen/a participacije, ali, kao i ostali, dobija 170 evra na ime putnih troškva nazad, po povratku sa razmene.​


Ova razmena, kao i svi omladinski programi Evropske komisije, podrazumeva plaćene troškove smeštaja, hrane i samog programa, dok učesnici plaćaju kartu od čega će po povratku kući dobiti nazad 170 evra na račun. Za učešće preko Mladih istraživača Srbije potrebno je uplatiti i participaciju od 4.800 dinara (ako ove godine prvi put idete na razmenu, trening ili volonterski kamp u inostranstvu), tj. 2.400 dinara (ako ste ove godine već bili na jedom od navedenih programa).


Uzmite u obzir da sami placate kartu, i da će vam biti vraćeno ​170 evra​ kada, po povratku u Srbiju, pošaljete/donesete originale karata nama, a mi da ih pošaljemo organizatorima u Francusku. To moze potrajati i do 4 meseca posle razmene.
 
Pročitajte pažljivo uslove prijavljivanja koji su sastavni deo prijave. Ako budete selektovani, bice potrebno da tu prijavu i potpišete. Ako ste iz Beograda, u našoj kancelariji, ako ne, onda ćete nam poslati postom.
 
Očekujemo vas!
 
Vaši Istraživači u partnerstvu sa

Peaceworks

<<< Nazad


Komentari

Nema komentara

Unesi komentar

Share