VOLONTERSKI PROGRAMI  
 
   
  NASLOVNA   VESTI  
             
 
 
 
   
     

 

Vesti

 

POZIV ZA UČESNIKE: međunarodna omladinska razmena u Francuskoj (blizu Bordoa) - 18-24 avgust 2014

Ponovo otvaramo konkurs za učesnike na međunarodnoj omladinskoj razmeni "OFAJ - Let's participate" u Francuskoj (Saint Caprais de Bordeaux, 30km od Bordoa) koja je zakazana za period 18-24.08.2014. (uključujući dolazni i odlazni dan).
 
Budući da imamo jedno oslobođeno mesto, novi poziv za zainteresovane učesnike je otvoren do 11.08.2014. u 10 sati ujutru. Potrebno je da znate engleski, da vas interesuje tema. Na razmeni će biti 3 grupe (6 učesnika+1 lider): francuska, srpska i nemačka.
 
Tri glavna pitanja razmene će biti:
  • Šta je to participativna demokratija?
  • Kako je sprovesti i kako se uključiti?
  • Koji su izazovi participatorne demokratije?
     
   

Brojne radionice, posete, debate i prezentacije će se organizovati kako bi se učesnici podstakli da razmišljaju o tome šta je to demokratija i da prepoznaju i upoznaju se sa načinima na koji mogu aktivno da učestvuju u demokratskim procesima.

Svaka grupa će predstaviti razvoj demokratije u svojoj zemlji i stanje demokratije danas na kreativan način kroz fotografije, filmove, performans i sl.
 
Više o razmeni vidite u prilogu za učesnike. Posebno obratite pažnju na to da je smeštaj u šatorima (konfornim i već obezbeđenim, sa svim pratećim sadržajima, uslovima za higijenu) i da je hrana vegeterijanska.
 
Prijava se nalazi ovde, treba je poslati popunjenu na vss@mis.org.rs.
 
11.08. ćemo obavestiti sve zainteresovane o rezultatu selekcije, a izabrani će biti pozvani da u naredna dva dana uplate participaciju i dođu do nas da prijavu potpišu. Ukoliko izabrani učesnici to ne urade u naredna dva dana, izgubiće pravo da učestvuju i njihovo mesto će biti ustupljeno nekom drugom.
 
Razmena je namenjena mladima od 18 do 30 godina. Iz Srbije će ići grupa od 6 učesnika sa jednim vođom grupe (bez gornje granice u godinama). Potrebno je da znate engleski, da ste motivisani i zainteresovani za temu. Vođe grupe treba da imaju slično iskustvo. Možete aplicirati za vođu grupe ili za učesnike. 
 
Ova razmena, kao i svi omladinski programi Evropske komisije, podrazumeva plaćene troškove smeštaja, hrane i samog programa, dok učesnici plaćaju kartu od čega će po povratku kući dobiti nazad 70%. Za učešće preko Mladih istraživača Srbije potrebno je uplatiti i participaciju od 4.800 dinara (ako ove godine prvi put idete na razmenu, trening ili volonterski kamp u inostranstvu), tj. 2.400 dinara (ako ste ove godine već bili na jedom od navedenih programa).
 
Uzmite u obzir da sami plaćate kartu, i da će vam biti vraćeno 70% kada, po povratku u Srbiju, pošaljete/donesete originale karata nama, a mi da ih pošaljemo organizatorima u Francusku. To može potrajati i do 4 meseca posle razmene.
 
Pročitajte pažljivo uslove prijavljivanja koji su sastavni deo prijave. Ako budete selektovani, bice potrebno da tu prijavu i potpišete. Ako ste iz Beograda, u našoj kancelariji, ako ne, onda ćete nam poslati poštom.
 
 
Očekujemo vas!
 
Vaši Istraživači u partnerstvu sa
 <<< Nazad


Komentar

Ko su ucesnici razmene? By Guest on Jul 05 2014 at 4:05 PM
Da li ste objavili ko ide na razmenu?
Meni nije stigla nikakva povratna informacija :(
By Guest on Jul 05 2014 at 4:10 PM
E ni mene nisu obavestili! Stvarno neprofesionalno i neodgovorno!!!
By Guest on Jul 05 2014 at 5:24 PM
Jel i dalje trazite ucesnike???
Ja sam zainteresovan i slobodan u tom periodu, a i tema kampa mi se dopada. :)))

Dodaj komentar

Share