PROGRAMI ZA MLADE  
 
  Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com  
  NASLOVNA   VESTI  
             
 
 
 
   
     

 

Vesti

POZIV ZA UČESNIKE: međunarodna omladinska razmena u Francuskoj - Sustainable Housing - 15-30.06.2014.

Otvaramo konkurs za učesnike na međunarodnoj omladinskoj razmeni "Sustainable Housing" u Francuskoj (Montcombroux-les-Mines, Loddes, Sorbier, Allier, Auvergne) koji je zakazan za period 15-30.06.2014. (uključujući dolazni i odlazni dan)
 
Organizacija domaćin Le Créneau vec 20 godina vodi računa o zamku iz 19. veka u Les Prureaux. Kako bi promovisala i zaštitila prirodno okruženje zamka, ova organizacija razvija tematske projekte u okolini zamka. Prošle godine su počeli da se bave eko-gradnjom objekata u blizini. Projekat "Sustainable housing" je nastavak te ideje, sa tom razlikom što uključuje međunarodne učesnike. 
Kako je drvo prirodan materijal iz okruženja na raspolaganju u izobilju, učesnici će, zajedno sa organizatorima, praviti drvene konstrukcije. Na taj način će naučiti razne tehnike rada sa drvetom, vrste građe, kao i o drugim recikliranim materijalima koji se koriste u izgradnji.
U slobodno vreme će biti organizovane i radionice o zaštiti životne sredine kroz volontiranje i druge forme aktivnog građanstva. Učesnici će takođe pripremiti završni događaj na kom će u prisustvu lokalnog stanovnistva prikazati šta su uradili i promovisati ovu razmenu iskustva. 
 
Poziv za zainteresovane učesnike je otvoren do 05.05.2014. u 10 sati ujutru, a za vođu grupe čim se neko kvalifikovan prijavi. Potrebno je da znate engleski, da vas interesuje tema. Na razmeni će biti 4 grupe (4 ucesnika+1 lider): francuska, srpska, bosanska i italijanska. 
 
Više o razmeni vidite u prilogu.
 
Prijava se nalazi ovde.
 
Poziv za zainteresovane učesnikeje otvoren do 05.05.2014. u 10 sati ujutru.  05.05. ćemo obavestiti sve zainteresovane o rezultatu selekcije, a izabrani će biti pozvani da u naredna dva dana uplate participaciju i dođu do nas da prijavu potpišu. Ukoliko izabrani učesnici to ne urade u naredna dva dana, izgubiće pravo da učestvuju i njihovo mesto će biti ustupljeno nekom drugom.
 
Razmena je namenjena mladima od 18 do 25 godina. Iz Srbije će ići grupa od 4 ucesnika sa jednim vođom grupe (bez gornje granice u godinama). Za učesnike je potrebno je da znate engleski, da ste motivisani i zainteresovani za temu. Vođe grupe treba da imaju slično iskustvo. Možete aplicirati za vođu grupe ili za učesnika. Za vođu grupe nema roka - ko se pre prijavi (zbog kratkog vremena pred pripremni sastanak koji je 15-17. maja)
 
Vođa grupe će imati obavezu da:
- učestvuje na pripremnom sastanku sa ostalim organizatorima 15-17 maja (100% troškova puta, smeštaja i ishrane su plaćeni)
- koordiniše kupovinu karata učesnika (svako kupuje svoju kartu, ali bi bilo poželjno da idete svi zajedno)
- bude kontakt osoba u ime grupe za nas i za organizatore
- predstavi rezultate razmene po povratku
- osigura da su svi učesnici doneli karte u MIS po povratku.
 
Vođa grupe je oslobođen/a participacije, ali, kao i ostali, dobija 70% putnih troskva nazad, po povratku sa razmene (100% za pripremni sastanak).
 
Ova razmena, kao i svi omladinski programi Evropske komisije, podrazumeva plaćene troškove smeštaja, hrane i samog programa, dok učesnici plaćaju kartu od čega će po povratku kući dobiti nazad 70%. Za učešće preko Mladih istrazivaca Srbije potrebno je uplatiti i participaciju od 4.800 dinara (ako ove godine prvi put idete na razmenu, trening ili volonterski kamp u inostranstvu), tj. 2.400 dinara (ako ste ove godine već bili na jedom od navedenih programa).
 
Uzmite u obzir da sami plaćate kartu, i da će vam biti vraćeno 70% kada, po povratku u Srbiju, pošaljete/donesete originale karata nama, a mi da ih pošaljemo organizatorima u Francusku. 
 
Procitajte pažljivo uslove prijavljivanja koji su sastavni deo prijave. Ako budete selektovani, biće potrebno da tu prijavu i potpišete. Ako ste iz Beograda, u našoj kancelariji, ako ne, onda ćete nam poslati poštom.
 
 
Očekujemo vas!
 
Vaši Istraživači u partnerstvu sa
 <<< Nazad

Komentari

Nema komentara

Unesi komentar

Share