PROGRAMI ZA MLADE  
 
  Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com  
  NASLOVNA   VESTI  
             
 
 
 
   
     

 

Vesti

POZIV ZA UČESNIKE: Međunarodna omladinska razmena "FIGHT DISCRIMINATION - Build our future together", 12-23 jul, Francuska

Pozivamo vas na međunarodnu omladinsku razmenu u Francuskoj, blizu Bordoa, od 12. do 23. jula. 
 
Cilj razmene je da se mladi iz različitih zemalja upoznaju, kroz zajedničko vreme razumeju da li i zašto diskriminišu, ili su diskriminisani, kako se sa tim boriti i kako i zašto prihvatiti kulturne razlike kao bogatstvo a ne kao nedostatak.
 
Razmena je namenjena mladima od 14 do 17 godina. Iz Srbije će ići grupa od 5 učesnika sa jednim vođom grupe (stariji/a od 18, bez gornje granice). Potrebno je da znate engleski, da ste motivisani i zainteresovani za temu.
 
Više o razmeni vidite ovde.
 
Poziv za zainteresovane učesnike i vođu grupe je otvoren do 14.05. u 10 sati ujutru. Prijava se nalazi ovde.
 
15.05. ćemo obavestiti sve zainteresovane o rezultatu selekcije, a izabrani će biti pozvani da u naredna dva dana popune prijavu na engleskom, uplate participaciju od 4.800 dinara i dođu do nas da prijavu potpišu. Ukoliko izabrani učesnici to ne urade u naredna dva dana, izgubiće pravo da učestvuju i njihovo mesto će biti ustupljeno nekom drugom.
 
Vođa grupe će imati obavezu da:
- učestvuje na pripremnom sastanku sa ostalim organizatorima 28-30 juna (100% troskova puta, smestaja i ishrane su placeni)
- koordiniše kupovinu karata učesnika (svako kupuje svoju kartu, ali bi bilo poželjno da idete svi zajedno)
- bude kontakt osoba u ime grupe za nas i za organizatore
- predstavi rezultate razmene po povratku
- osigura da su svi učesnici doneli karte u MIS po povratku.
 
Vođa grupe je oslobođen/a participacije, ali, kao i ostali, dobija 70% putnih troškova nazad, po povratku sa razmene (100% za pripremni sastanak).
 
Ova razmena, kao i svi omladinski programi Evropske komisije, podrazumeva plaćene troškove smeštaja, hrane i samog programa, dok učesnici plaćaju kartu od čega će po povratku kući dobiti nazad 70%. Za učešće preko Mladih istraživača Srbije potrebno je uplatiti i participaciju od 4.800 dinara (ako ove godine prvi put ide na razmenu, trening ili volonterski kamp u inostranstvu), tj. 2.400 dinara (ako ste ove godine već bili na jedom od navedenih programa).
 
Uzmite u obzir da sami plaćate kartu, i da će vam biti vraćeno 70% kada, po povratku u Srbiju, pošaljete/donesete originale karata nama, a mi da ih pošaljemo organizatorima u  Francusku. 
 
Pročitajte pažljivo uslove prijavljivanja koji su sastavni deo prijave. Ako budete selektovani, biće potrebno da tu prijavu i potpišete. Ako ste iz Beograda, u našoj kancelariji, ako ne, onda ćete nam poslati poštom.
 
Evo i jednog interesantnog linka na ovu temu: ovde.
 
Očekujemo vas!
 
Vaši Istraživači<<< Nazad

Komentari

Nema komentara

Unesi komentar

Share