VOLONTERSKI PROGRAMI  
 
   
  NASLOVNA   VESTI  
             
 
 
 
   
     

 

Vesti

 

Potrebni volonteri humanitarnoj organizaciji "Stara Raška"

 Poziv za volontere


Da li od malena želiš da budeš humanitarac? 
Priključi se humanitarnoj organizaciji! Volontiraj za Rašku!

Domaćin volonterskog programa: Humanitarna organizacija „Stara Raška“ formirana je 2000. godine sa ciljem da stanovništvu iz Raške oblasti pomogne da ostane i opstane da živi na tim prostorima. 
Prostor od 5.000 km koji obuhvata opštine Priboj, Prijepolje, Novu Varoš, Sjenicu, Tutin i Novi Pazar danas je sve prazniji. Sela nestaju, mladi odlaze sa željom da se ne vrate, a organizacija „Stara Raška“nastoji da ovaj trend zaustavi ili barem da ga uspori. Tokom 12 godina postojanja Stara Raška je organizovala na stotine humanitarnih akcija za stanovništvo pretežno seoskih područja ove oblasti, ali je intenzivno pomagala i zdravstvene školske i druge ustanove koje olakšavaju život stanovništvu. Preko dva miliona evra je prikupljeno i sve to uloženo u Rašku oblast. Zbog svega toga Stara Raška je 2010. godine odlikovana Ordenom Svetog Save od strane Srpske pravoslavne crkve. 
Detaljnije o organizaciji „Stara Raška“ na sajtu www.stararaska.org, gde je vrlo transparentno i ažurno predstavljen njen rad, a možete ih kontaktirati telefonom na 011.31.31.638 ili u sedištu organizacije u Bulevaru umetnosti 27, na Novom Beogradu.
Organizacija je osnovana na volonterskom principu i nema plaćenog osoblja. Zato je uključivanje novih volontera u njen rad prioritet. 
 
Potrebna su 2 volontera za pripremu Slave Svetog Simeona Mirotočivog  i godišnje Skupštine, 26. februara.
Vreme angažovanja volontera: od 30. januara do 27. februara, u smenama po 4 sata dnevno (9- 11.30 i 11.30-15 sati); Ponekad će biti potrebno doći i subotom, a ponekad neće biti potrebno doći svakog dana u nedelji. 
Opis posla: U periodu pripreme Slave i Skupštine potrebna je pomoć pretežno u administrativnim stvarima. Međutim, treba imati na umu da će, posle mesec dana angažovanja, volonteri imati bolji pregled o radu i aktivnostima organizacije, pa se mogu uključiti u brojne prolećne i letnje aktivnosti u Raškoj oblasti, budući da je Stara Raška učesnik i promoter kulturnih događaja u toj oblasti. 
Za naznačen period, dva volontera će imati sledeće zadatke:
 
Pisanje raznih dokumenata na kompjuteru
Priprema zvaničnih poziva za Slavu I Skupštinu
Overavanje, pečatiranje I kovertiranje poziva
Ažuriranje spiskova
Predaja i prihvat pošte
Ispomoć tokom Skupštine i Slave
 
Rad sa volonterima i priprema: volonter bi radio zajedno sa sekretarom Upravnog odbora organizacije, koji bi bio zadužen za pripremu volontera za rad, upućivanje u rad organizacije i superviziju. Ponekad bi se radu pridruživali i drugi članovi organizacije, u zavisnosti od intenziteta.
 
Tražimo volontere koji:
mogu da odvoje dva i po sata dnevno svakog dana u periodu od mesec dana, 
koji poznaju osnovni rad na kompjuteru, 
koji žele da upoznaju rad jedne humanitarne organizacije,
koji žele da rade u timu,
Ukoliko budu bili organizovani kratki odlasci u Rašku oblast, poželjno je da volonter želi i može da se pridruži.

Šta volonter može da očekuje od programa: Pored markice za prevoz za mesec februar i potvrde o volontiranju, volonteri mogu očekivati da nauče kako se organizuju veliki dogadjaji sa više stotina ljudi, da budu efikasni i bolje organizovani, da ostave svoj doprinos radu neprofitne organizacije i tako pomognu u ostvarednju ciljeva za koje se organizacija zalaže, da nauče više o Raškoj oblasti, koja se smatra jednom od najlepših oblasti Srbije, da posete Rašku oblast prateći aktivnosti organizacije (vidite http://goo.gl/evcTJ i http://goo.gl/C7B1j).  
 
Rok i način prijavljivanja: Zainteresovani volonteri mogu do 26. januara poslati motivaciono pismo Mladim istraživačima Srbije – Volonterskom servisu Srbije na vss@mis.org.rs u kom će navesti:
zašto žele da budu volonteri na ovom programu, 
opisati svoje veštine, znanja I sposobnosti za koje smatraju da mogu biti korisne
svoj mejl I telefon
godište 
obrazovanje
iskustvo u volonterskom radu (nije neophodno)
 
Lokacija: Volonteri će raditi u sedištu organizacije, u Bulevaru umetnosti 27, na Novom Beogradu. Ukoliko budu bili organizovani kratki odlasci u Rašku oblast, poželjno je da volonter želi i može da se pridruži.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 <<< Nazad


Komentar

Ima li potrebe za sličan rad? By Guest on Aug 30 2017 at 6:55 AM
Ispunjavam uslove koje ste naveli za ovaj rad pa me zanima da li i u 2017. - jesen, ima sličnih potreba. Penzioner sam. tlf 063 687 419.

Dodaj komentar

Share