O NAMA  
 
  Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com  
  NASLOVNA   VESTI  
             
 
 
 
   
     

 

Vesti

 

 

Organizujemo dve obuke za ovogodišnje kamp lidere na međunarodnim volonterskim kampovima u Srbiji ovog leta - rok 13. jun u 10 sati

Da li razmišljaš da budeš kamp lider 2016. godine na jednom od međunarodnih kampova u Srbiji?

Ako si već bio/la na kampovima do sada, znači da si jedan, tj. jedna u lavini od oko 100.000 volontera u svetu koji godišnje ostave svoj doprinos radeći nešto korisno, kako bi naša planeta bila mirnije, lepše i zdravije mesto za život. To je preko 3 miliona volonterskih sati na preko 3000 volonterskih kampova u toku godine. Neki od vas su se sigurno zapitali kakav je učinak volontera u svetu i neke od vas je sigurno zainteresovalo da vaš skup volonterskih sati iz godine u godinu bude drugačije utrošen, videći i u tome način da se napreduje. Zbog toga nam se javljate sa željom za dugoročnim volontiranjem, organizovanjem nekih lokalnih akcija u vašem gradu ili – željom da budete ovog puta vi kamp lideri.

Ako prepoznaješ u sebi ​želju i potrebu da se obrazuje​š van ​škole ili fakulteta, „na terenu“ i na pravoj ​životnoj pozornici, ovim te pozivamo da se ve​ć sada prijavi​š da postane​š KAMP-LIDER. 

Mladi istra​živa​či Srbije ve​ć dugo godina edukuju pojedince koji, podstaknuti kampovima ili drugim vidom aktivnog u​češća, poka​žu interesovanje za daljim li​čnim izazovima. Biti lider me​đ​unarodnog volonterskog radnog kampa je slede​ći prirodan korak jednog aktivnog volontera MIS-a. Time postajete deo u​že porodice Istra​živa​ča i koristite sve povlastice koje time dobijate zajedno sa odgovornostima. Naime, onaj ko se odlu​či da postane kamp lider prolazi kroz niz obuka, predstavlja Istra​živa​če i organi​zatore kampova na me​đunarodnim seminarima i sti​če znanja o me​đuljudskim, me​đukulturnim, me​đunarodnim odnosima, kako bi stasao u osobu spremnu da bez pote​ško​ća koordinira jednu tako specifi​čnu grupu u tako specifičnim uslovima kao ​što je me​đunarodni volonterski kamp.
 
GDE I KAD
 
Kao i svake godine, trening za kamp lidere je obavezan za nove lidere i odr​ža​će se u Sremskim Karlovcima, a sledeći je:
  • 17-20 jun 2016. godine
  • 12-15 jul 2016. godine

Trening uvek počinje dolaskom na ve​čeru prvog dana i traje do  posle ru​čka poslednjeg dana. Održava se u Sremskim Karlovcima, u Ekološkom centru naših dugogodišnjih partnera u međunarodnoj razmeni volontera - Pokreta gorana Vojvodine.  Dovoljno je da dođete na jedan od dva treninga. Rok za prijavu je ​13. jun​, do 10 sati. 


KO MOŽE DA BUDE KAMP LIDER 
 
Kamp lideri mogu da budu oni koji imaju iskustva na me​đunarodnim kampovima u inostranstvu, imaju vi​še od 20 godina (mada, ako ste mla​đi a uvereni ste da ste pravi lider, tj. prava liderka, prijavite se, pa ​ćemo videti), odgovaraju​ću motivaciju. 
 
PREDNOSTI 
 
Kao kamp lideri imate prednost u prijavljivanju na treninge, seminare, razmene koje organizujemo sa našim partnerima u inostranstvu, a i oslobo​đeni ste svih participacija kod nas za u​če​šće na programima. Tro​škovi prevoza do-od kampa za koji budete bili izabrani ​da ga vodite biće vam biti pokriveni, kao i svi tro​škovi u toku treninga za kamp lidere.
 
Kada uspešno završite jednu sezonu kao kamp lideri u Srbiji, naredne godine vas možemo poslati da budete kamp lideri na nekom od kampova naših inostranih partnera.
 
KAKO SE PRIJAVITI 
 
Potrebno je da popunite prijavu, navedete najmanje 3 kampa po prioritetu koja vam odgovaraju po datumima i tematici, za​što ​želite da pos​t​anete kamp lider/ka, da li imate iskustva na me​đunarodnim kampovima u inostranstvu. Tek posle treninga ​ćemo vam potvrditi da li ​ćete biti kamp lideri ovog leta ili ne, na kom kampu biste bili raspore​đeni i sa kim. 

Rok za prijavu je 13. jun 2016. godine do 10 sati,  ​a evo i prijave. Listu ovogodisnjih kampova mo​žete na​ći u prilogu (slobodno je još 10 kampova za kamp lidere i svoju listu možete napraviti samo među njima), a opise kampova ovde
 
Pogledajte i kratav video klip o kamp liderima, koji su za vas napravili naši Ivana i Stefanos:
 

 
Očekujemo vas!


Izveštaj kamp lidera sa prvog kampa koji je ikad održan, 1920. godine.


 Ove godine trening za kamp lidere je finansijski podržan od strane Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, a realizuje se u okviru projekta Mladih istraživača Srbije "Nacionalni program volontiranja mladih MLADI SU ZAKON"

 

 

<<< Nazad


Share