VOLONTERSKI PROGRAMI  
 
   
  NASLOVNA   VESTI  
             
 
 
 
   
     

 

Vesti

 

Održana je konferencija: "Mladi su zakon - rezultati i perspektiva"

Proslavom Međunarodnog dana volontera održanom 05. decembra u Skupštini opštine Sremski Karlovci počela je trodnevna konferencija „Mladi su zakon 2017 – rezultati i perspektiva“. 

Na proslavi prisutnima su se obratili: Snežana Klašnja, pomoćnica ministra omladine i sporta, Darko Milanković, koordinator kancelarije za mlade opštine Sremski Karlovci, volonterka Mila Miletić i Jelena Ristić Beronja, predstavnik Mladih istraživača Srbije. 

Svi resurs centri ove godine odabrali su po jedan najbolji omladinski volonterski projekat dok je stručna komisija Mladih istraživača Srbije – Volonterskog servisa Srbije odabrala 5 najboljih međunarodnih volonterskih kampova. Predstavnicima i predstavnicama najboljih ovogodišnjih projekata tokom proslave uručene su simbolične nagrade dok su tokom konferencije dobili priliku da predstave svoje projekte na opšte zadovoljstvo svih prisutnih.

Imali smo priliku da čujemo kako su u Leskovcu na uličnoj akciji poklanjali ruže muškarcima i da pogledamo video sa njihovim rekcijama. Jer zašto bi samo žene na poklon dobijale cveće, zar ne? Takođe smo upoznali mlade koji se svim silama bore protiv vršnjačkog nasilja i diskriminacije ali i mlade koji su napravili i postavili „kućice solidarnosti“ u Petrovcu na Mlavi i tako omogućili da njihovi sugrađani koji imaju malo više, to podele sa onima koji imaju manje i podstakli sugrađane na solidarnost.
Omladinska grupa iz Prokuplja svoje sugrađane je pozvala na Nedelju izazova, malo banatsko selo Stepa Stepanović dobilo je profesionalni teran za odbojku na pesku a volonteri međunarodnog kampa u Bikovu pomogli su da se napravi poligon za tradicionalne „Seoske igre bez granica“ gde su se i takmičili sa lokalnim ekipama i osvojili ubedljivo poslednje mesto
J

Godišnja konferencija koju održavamo treću godinu za redom u okviru programa Mladi su zakon i u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta i resurs centrima još je jedna od prilika da se potvrdi praksa Mladih istraživača Srbije – Volonterskog servisa Srbije da konstanstno gradi i razvija stabilna i razgranata partnerstva na nacionalnom nivou sa lokalnim partnerskim organizacijama i pojedincima koja uspešno traje već 28 godina. 

Tokom proslave pušten je i insert iz dokumentarnog filma "Dnevnik kamp lidera" na koji smo veoma ponosni i koji vas pozivamo da pogledate.

 
<<< Nazad


Komentar

Nema komentara

Dodaj komentar

Share