O NAMA  
 
  Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com  
  NASLOVNA   VESTI  
             
 
 
 
   
     

 

Vesti

 

 

Nacionalna konferencija "Mladi u riziku" - 13.12.2011.

U utorak, 13. decembra 2011. godine, sa početkom u 11 časova, u Hotelu „Zira“ održaće se Nacionalna konferencija „Mladi u riziku“ Timočkog Omladinskog Centra, na kojoj će Mladi istraživači srbije predstaviti svoj program Volonterski socijalni servis, koji uz pomoć volontera podstiče socijalnu inkluziju mladih sa intelektualnim, fizičkim ili socijalnim teškoćama.

Projekat „Mladi u riziku“ TOC sprovodi kao lider sa partnerima iz regiona koji se bave brigom o mladima, pre svega mladima u riziku (Partnerstvo u zdravlju - BiH; CAZAS - MNE; Mladinski svet Slovenije - SLO). Projekat finansira Evropska unija, a finansijski podržavaju i Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije i Fond za otvoreno društvo.

Projektom „Mladi u riziku“ obuhvaćeno je pet gradova u Srbiji (Novi Sad, Zaječar, Niš, Užice i Kragujevac) u kojima se jačaju kapaciteti Kancelarija za mlade i lokalnih aktera koji se bave mladima, pre svega onima koji su obuhvaćeni nekim od rizika (zdravstveni, ekonomski, socijalni).
Do sada su u sklopu projekta organizovana tri trening modula za jačanje kapaciteta radnih tela pri lokalnim samoupravama za rad sa mladima u riziku, kao i za prevenciju svih rizika.

Na nacionalnoj konferenciji, predstavnici Radnih grupa će predstaviti specifičnosti svojih lokalnih zajednica, rizike sa kojima se mladi suočavaju, mogućnosti za njihovo rešavanje i moguću primenu programa u drugim sredinama. Nacionalna konferencija će doprineti predstavljanju postignutih rezultata na lokalnom i nacionalnom nivou i spajanju rezultata u jedan zajednički.

Konferencija je namenjena predstavnicima organizacija civilnog društva i institucijama koje rade sa marginalizovanim i ranjivim grupama mladih iz svih krajeva Srbije, koordinatorima Kancelarija za mlade, članovima Saveta za mlade i drugih radnih tela pri lokalnim samoupravama koja se bave mladima kao i svim zainteresovanim akterima koji se direktno ili indirektno bave tematikom mladih u riziku.

<<< Nazad


Komentari

Nema komentara

Unesi komentar

Share