VOLONTERSKI PROGRAMI  
 
   
  NASLOVNA   VESTI  
             
 
 
 
   
     

 

Vesti

 

Mladi istraživači Srbije objavljuju početak 26. sezone razmene volontera na međunarodnim volonterskim kampovima širom sveta

Međunarodni volonterski kampovi

 
Od ponedeljka, 16. marta, od 9 časova, moći ćete da se prijavite (potpišete vašu prijavu) na učešće na nekom od kampova širom sveta. Prijave se popunjavaju onlajn a očekujemo vas kod nas u Bulevaru umetnosti 27, na Novom Beogradu ili u nekoj od kontakt tačaka širom Srbije.
 
Prošle godine smo obeležili značajnu godišnjicu - 25 godina kako smo samostalno počeli da šaljemo volontere iz Srbije (pre toga SR Jugoslavije) na međunarodne volonterske kampove. Danas, Istraživači predstavljaju organizaciju koja organizuje najviše kampova i razmeni najviše volontera u ovom delu Evrope. Postali smo značajna i referentna organizacija za volontiranje i razvoj volonterskih programa u Srbiji. Ponosimo se desetinama partnerstava u zemlji, pojedincima koji su doneli male, ali značajne promene u svojim sredinama. Ponosimo se hiljadama volontera koji su prošli kroz VSS i znali da vrednuju svoje iskustvo i učine da planeta zaista postane lepše, pravednije i zdravije mesto za život.
 
Novina od ove godine je da će svi učesnici kampova, koji to žele, imati mogućnost da kroz niz lekcija i testova nauče više o kompenencijama stečenim volontiranjem, sami procene one koje su stekli ili demonstrirali učestvovanjem na kampovima i nakon toga saznaju kako da to i primene tj. napišu u svojoj biografiji.
 
Opise kampova možete pronaći na pretraživaču. Do ponedeljka ćemo ih ubaciti još. Pažljivo ih pogledajte  i napravite izbor kampova na koje želite da se prijavite ove godine.
 
Javite se, pišite nam, sa pitanjima, idejama, pohvalama, pokudama, odgovorima, iskustvima, željama i svim onim malim lepim stvarima koje čine volontiranje neophodnim i bitnim za sve nas!
 
Uslovi za učešće su:
- vedar i avanturistički duh,
- samostalnost ili želja za samostalnošću,
- otvorenost ka drugim kulturama,
- osnovno znanje engleskog jezika ili zemlje u koju se ide.
 
Osnovno pravilo prijavljivanja - ko pre kampu, on ode na njega! Dovoljno je da izaberete kampove koji vam se dopadaju, poređate ih po prioritetu u onlajn prijavi  i da dođete da prijavu potpišete. U prijavu moći da unesete do deset kampova po željenom redosledu, a najmanje tri. Pogledajte Opšte uslove prijavljivanja i Korak po korak.

Smeštaj i hrana na kampu su obezbeđeni. Vi plaćate samo put i participaciju
.

Kampovi menjaju život. 
Pitajte bilo kog kampera, a svake godine ih je oko 600 iz Srbije a oko 50.000 iz celog sveta!
 Na tebi je da izabereš čime bi se bavio/la na preko 2500 volonterskih kampova u celom svetu! 
 
Očekujemo vas!

 

 
<<< Nazad


Komentar

Nema komentara

Dodaj komentar

Share