O NAMA  
 
  Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com  
  NASLOVNA   VESTI  
             
 
 
 
   
     

 

Vesti

 

 

Mladi istraživači Srbije objavljuju početak 26. sezone razmene volontera na međunarodnim volonterskim kampovima širom sveta

Međunarodni volonterski kampovi

 
Od ponedeljka, 16. marta, od 11 časova, moći ćete da se prijavite (potpišete vašu prijavu) na učešće na nekom od kampova širom sveta. Prijave se popunjavaju onlajn a očekujemo vas kod nas u Bulevaru umetnosti 27, na Novom Beogradu ili u nekoj od kontakt tačaka širom Srbije.
 
Prošle godine smo obeležili značajnu godišnjicu - 25 godina kako smo samostalno počeli da šaljemo volontere iz Srbije (pre toga SR Jugoslavije) na međunarodne volonterske kampove. Danas, Istraživači predstavljaju organizaciju koja organizuje najviše kampova i razmeni najviše volontera u ovom delu Evrope. Postali smo značajna i referentna organizacija za volontiranje i razvoj volonterskih programa u Srbiji. Ponosimo se desetinama partnerstava u zemlji, pojedincima koji su doneli male, ali značajne promene u svojim sredinama. Ponosimo se hiljadama volontera koji su prošli kroz VSS i znali da vrednuju svoje iskustvo i učine da planeta zaista postane lepše, pravednije i zdravije mesto za život.
 
Novina od ove godine je da će svi učesnici kampova, koji to žele, imati mogućnost da kroz niz lekcija i testova nauče više o kompenencijama stečenim volontiranjem, sami procene one koje su stekli ili demonstrirali učestvovanjem na kampovima i nakon toga saznaju kako da to i primene tj. napišu u svojoj biografiji.
 
Opise kampova možete pronaći na pretraživaču. Do ponedeljka ćemo ih ubaciti još. Pažljivo ih pogledajte  i napravite izbor kampova na koje želite da se prijavite ove godine.
 
Javite se, pišite nam, sa pitanjima, idejama, pohvalama, pokudama, odgovorima, iskustvima, željama i svim onim malim lepim stvarima koje čine volontiranje neophodnim i bitnim za sve nas!
 
Uslovi za učešće su:
- vedar i avanturistički duh,
- samostalnost ili želja za samostalnošću,
- otvorenost ka drugim kulturama,
- osnovno znanje engleskog jezika ili zemlje u koju se ide.
 
Osnovno pravilo prijavljivanja - ko pre kampu, on ode na njega! Dovoljno je da izaberete kampove koji vam se dopadaju, poređate ih po prioritetu u onlajn prijavi  i da dođete da prijavu potpišete. U prijavu moći da unesete do deset kampova po željenom redosledu, a najmanje tri. Pogledajte Opšte uslove prijavljivanja i Korak po korak.

Smeštaj i hrana na kampu su obezbeđeni. Vi plaćate samo put i participaciju
.

Kampovi menjaju život. 
Pitajte bilo kog kampera, a svake godine ih je oko 600 iz Srbije a oko 50.000 iz celog sveta!
 Na tebi je da izabereš čime bi se bavio/la na preko 2500 volonterskih kampova u celom svetu! 
 
Očekujemo vas!

 

 

<<< Nazad


Komentari

Nema komentara

Unesi komentar

Share