VOLONTERSKI PROGRAMI  
 
   
  NASLOVNA   VESTI  
             
 
 
 
   
     

 

Vesti

 

Mladi istraživači Srbije objavljuju početak 25. sezone razmene volontera na međunarodnim volonterskim kampovima širom sveta


Upravo ove godine obeležavamo značajnu godišnjicu - 25 godina kako smo samostalno počeli da šaljemo volontere iz Srbije (pre toga SR Jugoslavije) na međunarodne kampove. Pre toga je, SSOJ (Savez socijalističke omladine Jugoslavije), kroz svoju komisiju za međunarodnu saradnju, razmenjivao volontere na programima u Jugoslaviji i svetu. Sa početkom 1990. godine, Istraživači postaju jedino mesto za prijavljivanje na kampove u ovom delu Jugoslavije, tako je i nastao poseban sektor unutar organizacije koji se bavi radom sa volonterima - Volonterski sektor Srbije. Nestankom velike Jugoslavije, nastavili smo da radimo sa volonterima iz Srbije i Crne Gore, dok naši partneri iz Podgorice nisu preuzeli slanje volontera iz CG.
 
Danas Istraživači predstavljaju organizaciju koja razmeni najviše volontera na međunarodnim volonterskim kampovima u ovom delu Evrope. Postali smo značajna i referentna organizacija za volontiranje i razvoj volonterskih programa. Ponosimo se desetinama partnerstava u zemlji, pojedincima koji su doneli male, ali značajne promene u svojim sredinama. Ponosimo se hiljadama volontera koji su prošli kroz VSS i znali da vrednuju svoje iskustvo i učine da planeta zaista postane lepše, pravednije i zdravije mesto za život.
 
Naravno, naš rad se tu ne zaustavlja. Slavimo i radimo, još više i još posvećenije!
 
Od ponedeljka, 17. marta, moći ćete da se prijavite na učešće na nekom od kampova širom sveta. Prijave se popunjavaju onlajn a očekujemo vas kod nas u Bulevaru umetnosti 27, na Novom Beogradu, ili u nekoj od kontakt tačaka širom Srbije.
 
Narednih dana ćemo postavljati opise kampova, moći ćete da ih pregledate, i napravite izbor programa na koje želite da se prijavite ove godine.
 
Naše radno vreme je od 9 do 16 časova, javite se, pišite nam, sa pitanjima, idejama, pohvalama, pokudama, odgovorima, iskustvima, željama i svim onim malim lepim stvarima koje čine volontiranje neophodnim i bitnim za sve nas!
 
Očekujemo vas!
 
)<<< Nazad


Komentar

Nema komentara

Dodaj komentar

Share