O NAMA  
 
  Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com  
  NASLOVNA   VESTI  
             
 
 
 
   
     

 

Vesti

 

 

DOBROVOLJNO U BEOGRADU - EVS saveti i trikovi, projekti u nastajanju i rezultati u najavi

Pozivamo vas da 19. septembra 2011. u 21h dođete u Kulturni centar Rex i posetite događaj Dobrovoljno u Beogradu posvećen životu i radu volontera koji su Srbiju odabrali kao zemlju svog privremenog boravka. Urednica i moderatorka Anna Bardyova iz Kulturnog centra Stanica (Slovačka), koja od marta volontira u Beogradu, prve u nizu večeri koji će se tokom godine organizovati Rex-u predstaviće film volontera Međunarodnog edukativnog centra iz Beograda pod nazivom Obojiti beli grad (Colouring the white city). Autori filmova, Angela Naranjo (Španija), Vincent Grethen (Francuska) i Marie-Noelle Battaglia (Francuska), će nakon projekcija razgovarati o svojim filmskim i volonterskim iskustvima.
 
Volonteri i volonterke u Beogradu, kakvi god da su vam razlozi za upuštanje u volontersku avanturu (pronalaženje smisla u životu, menjanje sveta na bolje, razvijanje novih veština i znanja, nova prijateljstva, beg od kuće i/ili dopuna CV-ja), podelite ih sa nama. Ovo veče u REXu iskoristite da nam kažete zašto ste izabrali Beograd za svoj privremeni boravak, da li ste promenili mišljenje, da li postoji razlika u vašim očekivanjima i okolnostima u kojima ste se našli, kako doživljavate grad i sugrađane, kakvi su izazovi, radosti i frustracije volontiranja u Beogradu.
 
I svi vi, potencijalni volonteri, koji želite da putujete po Evropi, da steknete radno iskustvo u oblastima koje vas interesuju, da upoznate nove ljude i proširite svoju socijalnu mrežu, dođite na druženje! Saznaćete iz prve ruke nešto više o Evropskom Volonterskom Servisu (EVS) i o programu Mladi u akciji i upoznati EVS volontere iz cele Evrope koji trenutno rade i borave u Beogradu.
 
Ne zaboravite i da svakog četvrtka u 15 časova imate otvorena vrata u Istraživačima kada možete da dođete na jednočasovnu pripremu za ovo iskustvo.
 
Vidimo se u Rexu!
 
Obojiti beli grad: o filmu
UJDI, AIR, INK or TKV... Da li ih poznajete?
Verovatno ste videli ova imena, negde na zidovima u vašom gradu... Oni koji boje ulice transformišu sive zidove svojim živopisnim crtežima. Ovaj kratki dokumentarni film o street art-u i izradi stensila predstavlja jedan od načina na koji možemo otkriti grad i ljude koji ga čine, ali i formula za razumevanje mladih ljudi u Srbiji, njihovog mesta u društvu, kao i njihove želje da budu deo tog društva.
 
---------------------------------------
 
Mladi u akciji je program Evropske komisije, koji podržava mobilnost i neformalno obrazovanje mladih od 13 do 30 godina iz cele Evrope, povezujući ih sa njihovim vršnjacima iz celog sveta, bez obzira na njihovo obrazovanje, kulturu i društveno poreklo. Program podstiče aktivno učešće mladih, promoviše vrednosti solidarnosti i tolerancije, jača uzajamno razumevanje i razvoj kvalitetnih sistema podrške za omladinske aktiviste/kinje i organizacije, i ohrabruje saradnju u oblasti rada sa mladima na nivou Evrope.
 
 
<<< Nazad


Komentari

Nema komentara

Unesi komentar

Share