VOLONTERSKI PROGRAMI  
 
   
  NASLOVNA   VESTI  
             
 
 
 
   
     

 

Vesti

 

Danas počinje međunarodni volonterski kamp u Staroj Pazovi - već petu godinu za redom!

Međunarodni volonterski kamp po peti put održava se u Staroj Pazovi u periodu od 30. jula do 10. avgusta ove godine. Učestvovace deset volontera, iz Španije, Francuske, Rusije, Nemačke, Slovenije, Irske, kao i volonteri iz Stare Pazove, Sremskih Karlovaca i Sremske Kamenice.

Volonteri će biti uključeni u niz aktivnosti od društvene koristi među kojima su:farbanje, krečenje i uređivanje rasadnika „Brest“ u Staroj Pazovi; oslikavanje zida kod gradske pijace; prisustvovaće u edukaciji koju ce odrzati fabrika sladoleda „Nestle“ o preradi i reciklaži industrijske otpadne vode i sortiranju i odlaganju čvrstog otpada.
Pored toga što će pomagati u sređivanju grada, volonteri će se kroz rad upoznati sa svakodnevnim životom, lepotama koje Stara Pazova nudi svojim stanovnicima, kako i problemima tako i načinima na koji obični građani mogu da utiču na očuvanje životne sredine. Biće tu i brojnih prilika da se nauči nešto novo o različitim kulturama, da se druži, a kroz druženje steknu prijatelji iz drugih zemalja.

Lokalni organizator ovog volonterskog kampa je Kancelarija za mlade Stara Pazova, a kamp predstavljaju u partnerstvu sa Pokretom gorana Vojvodine i Mladim istraživačima Srbije, koji kamp predstavljaju svetskim volonterskim organizacijama odakle dolaze međunardni volonteri.

Međunarodni volotneri na kampovima u Srbiji su naši najbolji ambasadori. Tako je Stara Pazova predstavljena već petu godinu za redom u skoro 90 zemalja, odakle su naši partneri, a postala druga kuća za preko 60 volontera iz celog sveta koji su ostavili svoj doprinos ovom gradu.

Ma, super su ti kampovi....    ;)
<<< Nazad


Komentar

Nema komentara

Dodaj komentar

Share