Волонтирање

Почела је 29. сезона пријављивања на међународне волонтерске кампове

У Истраживачима је увек живо и узбудљиво, нарочито у првом делу године када у Волонтерском сервису Србије припремамо нову волонтерску сезону.
Верујемо да једва чекате да видите шта смо вам припремили зато ево кратке најаве, како бисте могли да почнете да размишљате и планирате како да проведете лето:

  • колеге из иностранства вас позивају на преко 2000 различитих могућности за незаборавно путовање

погледајте где све можете да одпутујете на ПРЕТРАЖИВАЧУ КАМПОВА

  • са колегама из Србије припремамо волонтерске кампове за које ће пријава почети најкасније у мају

Од понедељка 12. марта примамо ваше пријаве за кампове у иностранству а услови пријављивања ће бити исти као и прошле године:

Да бисте се пријавили и волонтирали на кампу у земљи или иностранству довољно је само да то желите. Године, образовање нису пресудни а нису вам потребне ни посебне вештине. На свим камповима смештај и храну обезбеђују организатори кампа, док пут увек плаћате сами. Партиципација за учешће на кампу у иностранству је као и прошле године 7200 дин за први камп (2000 добијете назад кад се вратите и попуните евалуацију), 3600 за други током исте године, а за кампове у Србији 2000 (враћа вам се цео износ када се вратите са кампа). Партиципација ја ваш допринос организацији кампова у Србији и омогућава овом програму да постоји већ 29 година.
Волонтери плаћају трошкове пута и визе (уколико је она потребна), а смештај и храна на кампу су им обезбеђени. Један број кампова има и тзв.додатну партиципацију (participation fee) којим волонтери помажу реализацију кампа и који се плаћа организатору кампа по доласку на камп. Уколико неки камп има овакав вид додатне партиципације то ће бити наглашено у самом опису кампа у Претраживачу кампова.

У сусрет новој сезони, пратите нас на и друштвеним мрежама Фејсбук, Твитер и Инстаграм

На овој страници можете прочитати следеће:

Шта је међународни волонтерски камп?

Ко може да учествује?

Како можете да се пријавите?

Одговоре на најчешће постављана питања

Како изгледа пријава на камп?

Или да одете директно на ПРЕТРАЖИВАЧ КАМПОВА